Je Instructeursopleiding haal je bij VBOC

Stage rijinstructeur

Heb je alle theorie al behaald voor de instructeursopleiding? Dan kun je bij ons de praktijkstage doen. De stage bedraagt 40 uur, waarvan 5 uur inactief en 35 uur actief. De kosten voor de stage bedragen € 30,- per uur (ex. BTW). Voor je praktijkexamen regelen wij een leerling en een lesauto en rekenen we 4 uur in totaal.

Stage rijinstructeur

€1.320,- ex BTW

40 uur stage
IBKI praktijkexamen 4 uur tijd

Instructeursopleiding

De basisopleiding tot rijinstructeur is die voor het B-rijbewijs, de auto. De opleiding is onderverdeeld in fases. Fase 1 wordt afgesloten met een theorie- en een praktijkexamen en fase 2 met twee theorie-examens. Fase 3 bestaat uit een stageperiode. In de stageperiode kan het IBKI steekproeven uitvoeren bij de stagiaire en de begeleider. De stageperiode wordt afgesloten met een beoordeling in de vorm van het geven van één complete praktijkles in het bijzijn van een examinator van het IBKI, de door het ministerie van Verkeer en Waterstaat aangewezen exameninstantie.

Voor meer informatie over de opleiding tot rijinstructeur, zie https://www.ibki.nl/rij-instructie/examen-basiscertificaat-categorie-b/

Lees meer: Instructeursopleiding