Je Instructeursopleiding haal je bij VBOC

Haal je Instructeursopleiding op jouw manier

Je instructeursopleiding halen op een manier halen die bij je past? Dit kan bij VBOC in Almere en ‘t Gooi. Het theoriegedeelte is op basis van zelfstudie, waarbij je wel begeleiding krijgt in de vorm van toetsen. Wij reserveren de examens voor je en helpen je bij het praktijkgedeelte. Voor de praktijkstage wordt je volledig begeleid.

Stage rijinstructeur

Heb je alle theorie al behaald voor de instructeursopleiding? Dan kun je bij ons ook alleen de praktijkstage doen. De stage bedraagt 40 uur, waarvan 5 uur inactief en 35 uur actief. De kosten voor de stage bedragen € 20,- per uur (ex. BTW). Voor je praktijkexamen regelen wij een leerling en een lesauto.

Compleet

€ 4.494,96

Theoriecursus
Theoriemateriaal
IBKI theorie-examens
40 urige stage
IBKI praktijkexamens

€ 5.438,90 (incl. btw)

Instructeursopleiding

De basisopleiding tot rijinstructeur is die voor het B-rijbewijs, de auto. De opleiding is onderverdeeld in fases. Fase 1 wordt afgesloten met een theorie- en een praktijkexamen en fase 2 met twee theorie-examens. Fase 3 bestaat uit een stageperiode. In de stageperiode kan het IBKI steekproeven uitvoeren bij de stagiaire en de begeleider. De stageperiode wordt afgesloten met een beoordeling in de vorm van het geven van één complete praktijkles in het bijzijn van een examinator van het IBKI, de door het ministerie van Verkeer en Waterstaat aangewezen exameninstantie.

Voor meer informatie over de opleiding tot rijinstructeur, zie https://www.ibki.nl/rij-instructie/examen-basiscertificaat-categorie-b/

Lees meer: Instructeursopleiding