Machtiging VBOC bij Mijn CBR

Wat houdt 'VBOC machtigen' in?
Voordat wij het praktijkexamen of een toets voor de categorie personenauto aanvragen, moet je daar eerst toestemming voor geven. Dat doe je met een machtiging. Hierbij controleer je je contactgegevens en vul je het aan met je e-mailadres. Hierdoor ontvang je direct een e-mail als het VBOC een praktijkexamen of toets voor je reserveren.

Online machtigen
Het machtigen doe je op mijn.cbr.nl met je DigiD, jouw persoonlijke digitale legitimatie voor overheidsdiensten. De machtiging blijft geldig tot je bent geslaagd. Wil je de machtiging intrekken, kijk dan even op mijn.cbr.nl voor de voorwaarden.

Als het examen gereserveerd is?
Verder is het goed te weten dat het VBOC een praktijkexamen alleen op jouw naam kan reserveren. De mogelijkheden om de examendatum te verplaatsen zijn zeer beperkt. Stem je examendatum dus van te voren goed af met je rijinstructeur, die met de receptie van het VBOC het praktijkexamen vastlegt. Het machtigen van de rijschool en het reserveren op naam moeten ertoe leiden dat je altijd binnen afzienbare tijd een praktijkexamen kan aanvragen, reken op 6 tot 8 weken.

Hoe kan ik machtigen?
Om Het VBOC te machtigen als jouw rijschool, doe je het volgende:
1. Ga naar mijn.cbr.nl en log in met je DigiD-gegevens;
2. Vul dan het CBR-rijschoolnummer in, 1508Z8, druk op 'Selecteren';
3. Controleer de huidige (adres)gegevens en pas zo nodig aan;
4. Ga akkoord met de voorwaarden en druk daarna op 'Machtigen';
5. Jij en het VBOC ontvangen een e-mailbevestiging van de machtiging.

Geen DigiD
Heb je nog geen DigiD? Vraag deze dan gratis aan op www.DigiD.nl.

Zoeken