Carel Willinklaan 107 1328 LJ Almere | 036-5216084 | 06-53881462 | www.vboc.nl | info@vboc.nl

Opfriscursus

Er zijn meerdere categorieën op het gebied van 'opfriscursus'. Zo kun je kiezen voor:
- autorijden
- motorrijden
- scooterrijden
- aanhangerrijden

 

Opfriscursus autorijden

De opfriscursus voor de auto kent verschillende mogelijkheden.

Rijtest

Sommige ouderen boven de leeftijd van 70 jaar die in het bezit zijn van een rijbewijs, dienen bij het verlengen hiervan een rijtest af te leggen. Klik hier voor meer informatie over de rijtest. Dit is geen examen maar een test. Er wordt gekeken of de betrokkene het voertuig op een veilige en verantwoorde manier bestuurt. Om deze doelgroep een handje te helpen, geeft Het VBOC opfrislessen. Zo kan iemand voorafgaand aan de rijtest een aantal 'rijlessen volgen'. Geadviseerd wordt om eerst een intake te doen en aan de hand hiervan het aantal lessen (dan wel uren) te bespreken. Wilt u (voor iemand anders) een intake aanvragen met betrekking tot een rijtest, gebruik dan deze link en vermeld bij opmerking 'rijtest'.

Rijangst

Voor degene die al langere tijd in het bezit zijn van het rijbewijs maar zelden tot nooit rijden, is autorijden niet vanzelfsprekend. Om na lange tijd toch weer achter het stuur te stappen, kan angst soms de overhand nemen. Ook voor hen geeft Het VBOC opfrislessen. Wilt u deze angst overwinnen en weer zelfverzekerd achter het stuur zitten, meld u dan aan voor een intake en vermeld bij opmerking 'rijangst'. Tijdens deze 'les' bespreekt u met de instructeur hoeveel lessen (dan wel uren) nodig zijn.

Automaat naar schakel

Rijd u wel regelmatig auto in een automaat maar gaat u binnenkort in een schakelauto rijden, dan is een opfrisles in een schakelauto geen overbodige luxe. Het gebruik van de koppeling (onder andere) is lang geleden en verdient enige aandacht die het krijgt tijdens een opfrisles bij Het VBOC. Hiervoor kunt u zich aanmelden via de website. Vermeld bij opmerking 'opfrisles schakelauto'. Let wel! De kandidaat moet in het bezit zijn van een rijbewijs waarmee in een schakelauto gereden mag worden.

Kosten

Hiervoor betaalt u het tarief per uur.

 

Opfriscursus motorrijden

Heeft u als motorrijder al langere tijd niet gereden en bent u daardoor minder zeker van uw zaak, volg dan een opfrisles op de motor. U kunt uw specifieke 'angst/probleem' bespreken met de instructeur en hierop oefenen. Of het nou gaat om snelweg rijden, motorvoertuigbeheersingsoefeningen of 's avonds (in het donker) rijden, alles is mogelijk. Aanmelden voor de opfriscursus kan via deze link en vermeld bij opmerking 'opfrisles motor'.

Kosten

Hiervoor betaalt u het tarief per uur.

 

Opfriscursus scooterrijden

Bent u in het bezit van het scooterrijbewijs maar heeft u geen tot weinig ervaring op de weg met de scooter, dan is een opfrisles een goed idee. Zeker omdat (in Almere) scooters op de rijbaan rijden. Dit verdient een andere manier van rijden dan op het fietspad. Of twijfelt u over uw behendigheid van de scooter? Hiervoor biedt Het VBOC de mogelijkheid een intake te doen en daarna, wanneer nodig, nog een (aantal) les(sen) in te plannen. Meld u aan via de site en vermeld bij opmerking 'opfrisles scooter'.

Kosten

Hiervoor betaalt u het tarief per uur.

 

Opfriscursus aanhangerrijden

Wat betreft aanhangerrijden zijn er meerdere mogelijkheden.

Aanhangerrijden met het B-rijbewijs

Zo is het bij een B-rijbewijs toegestaan met een kleine aanhanger en een (lichte) caravan te rijden. Dit wordt niet (altijd) tijdens de rijopleiding geleerd terwijl het enige kennis en vaardigheden behoeft. Voor deze doelgroep is het mogelijk een opfriscursus aanhangerrijden te volgen. Meld je aan via de website onder vermelding van 'opfrisles aanhanger B-rijbewijs).

Rijden met aanhanger, trailer of caravan

Bent u in het bezit van het rijbewijs E achter B maar rijd u te weinig hiermee, bijvoorbeeld alleen als u in de zomerperiode op vakantie gaat? Dan kunt u voor deze categorie zich aanmelden voor een opfrisles. Of één les voldoende is, kunt u met de instructeur bespreken tijdens de intake les. Die kunt u aanvragen via deze link en dan graag bij opmerking 'opfrisles aanhanger BE-rijbewijs' vermelden.

Omhoog

Informatie omtrent rijtest

Iedereen die na hun zeventigste verjaardag het rijbewijs willen verlengen, dienen een rijtest af te leggen bij het CBR. Tijdens deze test wordt gekeken of de betrokkene het voertuig op een veilige en verantwoordelijke manier bestuurt. De informatie is voor 60-plussers ook interessant.

Lees meer: Informatie omtrent rijtest