Carel Willinklaan 107 1328 LJ Almere | 036-5216084 | 06-53881462 | www.vboc.nl | info@vboc.nl

Eigen Verklaring met geneeskundig verslag?

Eigen Verklaring met geneeskundig verslag nodig?

Dan kunt u bij VBOC terecht!

 

De papieren Eigen Verklaring met geneeskundig verslag, voor onder én boven de 75 jaar, is verkrijgbaar bij VBOC voor € 35,- per stuk.

Autorijles vanaf 16,5 jaar

Met ingang van 1 november 2011 start het experiment 2toDrive. Jij hebt vanaf dan dé kans om eerder je rijbewijs te halen! Door 2toDrive kun je nu al eerder beginnen met rijlessen, namelijk vanaf 16,5 jaar. Vanaf de dag dat jij 17 jaar bent geworden kan je praktijkexamen doen. Ben je geslaagd? Dan mag je tot je 18de verjaardag alleen de weg op onder begeleiding van de door jouzelf gekozen coach(es). Je hoeft dus niet meer tot je 18de te wachten voordat je eindelijk met rijlessen mag beginnen, hoe cool is dat?


Alleen jongeren die op of na de startdatum (01-11-11) 17 jaar worden, mogen het praktijkexamen afleggen bij het CBR. Was jij al 17 jaar op het moment dat 2toDrive start? Dan mag je wel beginnen met lessen volgen maar vanaf je 18de mag je het praktijkexamen afleggen.


Wat is 2toDrive?
2toDrive is een experiment waarbij je onder begeleiding van een coach rijervaring opdoet. Jongeren en beginnende bestuurders zijn door minder rijervaring vaker betrokken bij ongelukken dan ervaren bestuurders. 2toDrive zorgt ervoor dat je gedurende een langere periode onder relatief veilige omstandigheden rijervaring kunt opdoen.

Uit onderzoek van de SWOV (Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid) blijkt dat bij 20% van alle ernstige ongevallen, jongeren betrokken zijn. Terwijl de groep beginnende bestuurders maar een klein deel uitmaakt van alle weggebruikers. De SWOV heeft berekend dat wanneer 2toDrive in Nederland wordt ingevoerd dat dit kan leiden tot 16 verkeersdoden minder op jaarbasis. Bovendien heeft het in Duitsland geleid tot minder boetes en ongevallen onder jongeren.


Waar moet een coach/begeleider aan voldoen?
De coach:

 • moet minimaal 5 jaar in het bezit zijn van een personenautorijbewijs (rijbewijs B);
 • moet minimaal 27 jaar oud zijn;
 • mag in het verleden geen strafrechtelijke veroordelingen voor verkeersovertredingen hebben gehad;
 • mag in het verleden geen alcoholcursussen of gedragscursussen hebben gehad;
 • mag in het verleden geen onderzoeken naar de rijvaardigheid of rijgeschiktheid hebben gehad;
 • mag niet onder invloed zijn van alcohol, drugs of medicijnen tijdens het begeleiden;
 • moet een geldig rijbewijs kunnen tonen.

De proef met begeleid rijden gaat zes jaar duren. Deze periode is volgens de minister nodig om de effecten van begeleid rijden op de verkeersveiligheid goed in kaart te kunnen brengen. Voor de proef met begeleid rijden moeten nog wel wijzigingen worden aangebracht in de verkeerswetgeving.


In het kort:

 • Tijdens de proef kunnen jongeren vanaf 16 jaar een theorie-examen afleggen.
 • Tijdens de proef kunnen jongeren vanaf 16,5 jaar een rijopleiding volgen.
 • Jongeren die op of na 1 november 17 jaar worden, kunnen een praktijkexamen afleggen.
 • Als een jongere op de ingangsdatum al 17 jaar is, kan hij wel starten met rijlessen. Het praktijkexamen kan pas worden afgelegd als hij 18 jaar is geworden.

Je kunt via Het VBOC de begeleiderspas aanvragen. Gebruik daarvoor dit formulier. Deelnemers aan 2toDrive wordt aangeraden om zo snel mogelijk een begeleiderspas aan te vragen. Zonder deze pas kan immers geen rijbewijs worden aangevraagd bij het gemeentehuis. Als het aanvraagformulier ingevuld, ondertekend en met kopieën van ID bewijzen van begeleider(s) en 2toDrive deelnemer wordt opgestuurd naar RDW, ontvangt men binnen 10 werkdagen antwoord. Een begeleiderspas kost € 35,-.


Samengevat zijn de mogelijkheden na 1 november 2011 als volgt:

  16 jaar
  16,5 jaar
  17 jaar
  18 jaar

  Theorie-examen doen
  Rijlessen volgen
  Examen doen. Geslaagd? -> Begeleid rijden
  Zonder begeleiding rijden


Voor meer informatie verwijzen wij u door naar de site van 2todrive.

VBOC ook Whats-app en sms

De receptie van Het VBOC ook mobiel bereikbaar. En dan niet alleen telefonisch maar ook via sms en whats-app! Probeer het eens: 06-53881462.

Waar mag je nou 130 km/h?

Rijkswaterstaat heeft, om de onduidelijkheid weg te nemen, een video gemaakt waarin uitleg wordt gegeven wanneer automobilisten wel en wanneer ze niet 130 km/h mogen rijden. Hoe ziet u welke maximumsnelheid geldt en waarom de nieuwe maximumsnelheid nog niet overal geldt? Antwoorden op deze vragen krijg je bij het zien van het filmpje.

Wil je meer hierover lezen, klik dan hier.

Bromfietsles voor 15-jarigen

Jongeren mogen eerder het CBR theorie-examen voor de bromfiets afleggen. De minimale leeftijd is verlaagd naar 15,5 jaar.

Praktijkexamen bromfiets:
Verlaging van de leeftijd theorie-examen bromfiets is een vurige wens van de rijschoolbranche sinds de invoering van het bromfietspraktijkexamen. Jongeren boekten op hun verjaardag theorie-examen, praktijklessen en CBR-praktijkexamen AM2. Zakten ze voor de theorie, dan konden de ingeplande lessen bij de rijschool en het reeds gereserveerde en betaalde CBR-examen niet doorgaan. Daardoor ontstonden er lege plekken en extra onkosten. Leerlingen hebben nu een half jaar de tijd het theorie-examen te halen.
Via allerlei rapporten en onderzoeken is aangetoond dat een vroege en meer permanente verkeerseducatie juist goed is voor de kennis van verkeersregels door jongeren.

Praijkexamen:
De minimale leeftijd voor het praktijkexamen blijft 16 jaar. Dit geldt ook voor de rijlessen.

Samengevat:

  15,5 jaar

  16 jaar

  Theorie-examen doen

  Starten met rijlessen en praktijkexamen doen

Faalangstexamen

Kandidaten met faalangst kunnen een speciaal rijexamen, het faalangstexamen, afleggen. Een uitgebreide proef die het afgelopen jaar bij het CBR werd gehouden, leverde positieve resultaten op. De speciale aanpak heeft een gunstige invloed op de gespannen kandidaat en leidt tot een realistischer prestatie tijdens het rijexamen. Vandaar dat de minister van Verkeer en Waterstaat heeft besloten het examen definitief en landelijk in te voeren. Het examen is speciaal afgestemd op mensen met faalangst. Het gaat om kandidaten waarbij door angst het normale denken en functioneren geblokkeerd kunnen worden, meer dan door een normale spanning bij een examen. De kandidaat met faalangst kan daardoor tijdens het examen niet laten zien wat hij in huis heeft. Door de speciale aanpak tijdens het faalangstexamen kan de kandidaat dat wel laten zien.

Het faalangstexamen duurt 80 minuten, dat is 25 minuten langer dan het gewone B-examen. De extra tijd wordt door een speciaal geselecteerde en getrainde examinator benut om de kandidaat extra op zijn gemak te stellen en voor te bereiden op de rit. Hierdoor heeft de kandidaat de ruimte om tijdens het examen een time-out te nemen als de druk te veel oploopt. Het examen is niet makkelijker dan een regulier B-examen. De norm om te slagen is hetzelfde. De kandidaat met faalangst moet tijdens dit examen, net als alle andere kandidaten, laten zien dat hij in staat is om veilig en verantwoord aan het verkeer deel te kunnen nemen.

Bij Het VBOC werken gediplomeerde faalangstinstructeurs. Zij zijn speciaal opgeleid tot het herkennen van de symtomen van faalangst en examenvrees. Geef bij de aanmelding aan als je gebruik wilt maken van een faalangstinstructeur. Dit kost niets extra's. Wanneer je een faalangstexamen af wilt leggen, kan dit gecombineerd worden met alle pakketten. Hiervoor wordt een toeslag van € 75,- gerekend.

Opfriscursus aanhanger of caravan

Leer rijden met uw eigen caravan

Heeft u een caravan, maar is het elk jaar als het kampeerseizoen weer begint lastig hier mee te rijden? De auto gaat zich anders gedragen, het gewicht is anders en het remmen ook. Daarnaast vergen parkeren en achteruitrijden ook de nodige oefening. Een bekend probleem. Daarom verzorgt Verkeersschool VBOC een behendigheidstraining waarin u leert rijden en omgaan met uw eigen caravan.

Deze training, waarbij u met uw eigen auto en uw eigen caravan rijdt, wordt bij Verkeersschool VBOC gegeven. Wilt u zich opgeven voor deze cursus, klik hier en kies voor 'Overig' en vermeld bij opmerking 'behendigheidscursus'. Na het volgen van deze training zal het rijden met de caravan een stuk soepeler en veiliger gaan. U kunt daarna met een gerust hart op vakantie.

Klik voor meer informatie op de afbeelding.

 

De VBOC Cadeaubon!

Geef een VBOC Cadeaubon voor een motorrijles of een behendigheidstraining met de eigen caravan. Want wat is er leuker dan iemand verrassen met een cadeaubon vrij te besteden bij het VBOC!

U geeft de VBOC Cadeaubon bijvoorbeeld cadeau voor een verjaardag, speciale gelegenheid, bruiloft, vaderdag, moederdag, Kerst of Sinterklaas. Is er iemand 16 jaar geworden, dan kan hij/zij met deze cadeaubon starten met rijlessen voor de brommer. Of verras iemand voor zijn/haar 18e verjaardag met een cadeaubon, zodat hij/zij meteen kan beginnen met rijlessen voor de auto. Maar ook in de VBOC Winkel kan de cadeaubon uitgegeven worden. Hier kun je onder andere terecht voor motor- en brommerkleding, helmen en handschoenen.

De VBOC Cadeaubonnen zijn verkrijgbaar in verschillende waardes, zijn gedurende een jaar na uitgifte geldig en kunnen vrij besteed worden bij het VBOC. De VBOC Cadeaubon; leuk om te geven en om cadeau te krijgen!

Voorwaarden

 • Cadeaubonnen zijn na uitgifte één jaar geldig;
 • Cadeaubonnen zijn verkrijgbaar in verschillende waardes, tot maximaal € 100,-;
 • De waarde van de cadeaubonnen dienen in één keer te worden uitgegeven;
 • Per artikel/item kunnen maximaal drie cadeaubonnen tegelijk worden ingewisseld;
 • Cadeaubonnen kunnen niet ingewisseld worden voor contact geld;